Het project

22 nieuwbouwappartementen in een ovaalvorming gebouw met twee verdiepingen.

Op een van de mooiste plekjes in Middenmeer wordt een complex ontwikkeld met 22 comfortabele appartementen. Veel woningen krijgen vrij zicht over water en het polderlandschap. Het ovaalvormige gebouw krijgt twee verdiepingen en is voorzien van een lift.

Huur en mogelijk ook koop

De appartementen worden aangeboden als vrije sector huurwoningen. Mogelijk wordt een deel van de appartementen ook verkocht.

Ontwerp

Het gebouw wordt onder architectuur ontworpen met respect voor de omgeving. Bastiaan Jongerius architecten uit Amsterdam maakt het ontwerp voor het gebouw. Dit architectenbureau heeft ook de twee ovaalvormige woningbouwcomplexen ontworpen aan de linkerzijde van de kerk.

De stijl en architectuur van het nieuwe plan sluit hier naadloos op aan. Het stedenbouwkundige ontwerp van het terrein is van Mark van der Heide Urban Design uit Haarlem.

Plattegrond van het complex

Op de begane grond komt de centrale entree met lift naar de eerste en tweede verdieping. Ook komt hier een inpandige fietsenstalling. Op deze verdieping komen zes appartementen met terras. Op de eerste en tweede verdieping komen 8 appartementen per woonlaag. Alle appartementen krijgen een ruim balkon.

De appartementen krijgen een optimaal wooncomfort. Het complex wordt energiezuinig en duurzaam gebouwd met gebruik van veel natuurlijke materialen.

Mogelijke indeling van de tweekamerappartementen

Mogelijke indeling van de driekamerappartementen